Binnen onze gemeente wordt er middels een verjaardagfonds financiŽle adoptie betaald van een sponsorkind. Deze financiŽle adoptie loopt via Woord en Daad.

Ons huidige sponsorkind heet Sidoine, uit Benin (West-Afrika).
Sidoine is geboren op 27 februari 2011, zoon van taxichauffeur Loise en verkoopster Challa.

Beide ouders moeten vreselijk hard werken (werkdagen van 13 uur) om genoeg inkomen te vergaren. Moeder Challa was vroeger weefster, maar verkoopt tegenwoordig benzine aan de weg. Ondanks alles verdienen beide ouders niet genoeg om rond te komen.

 

Onder de tekst volgen fotos en tekeningen van Sidoine.

                                                                                                                                                                                                                            

Update november 2019.

 

Sidoine zit inmiddels in klas 4, waar hij im vergelijking met vorig jaar vooruit is gegaan op Engels en schrijfvaardigheid met 2 punten en 7 punten op opvoedingsleer. Sidoine luistert graag naar de bijbelverhalem over David en Goliath. Zijn favoriete kleur is zwart en favoriete sport is handbal.

Om de school financieel onafhankelijk te maken is er voor de verkoop van groenten en fruit uit eigen moestuin gekozen. Hiermee verdient de school extra geld om het onderwijs verder te verbeteren. Vanuit de sionsgemeente is er een kaart met het kerstverhaal uit Lukas 2 onderweg naar Sidoine.

 

 

Juni 2019 brief 1 Sidoine :                                                                                                                  

(Beste sponsor, tijdens het droogte seizoen hier is het echt te warm. Mensen kunnen niet meer slapen in huis en slapen daarom buiten in de buitenlucht. De groenten groeien niet meer en het is erg moeilijk om water te vinden. Over de voetbal Afrika cup gesproken, Benin heeft gewonnen van Togo, de wedstrijd was prachtig en het is fijn dat Benin won! Die dag was er plezier in onze harten, ik zou willen dat mijn land de beker mee terug brengt!

     Brief 2 van Sidoine: