Binnen onze gemeente wordt er middels een verjaardagfonds financiële adoptie betaald van een sponsorkind. Deze financiële adoptie loopt via Woord en Daad.

Ons huidige sponsorkind heet Sidoine, uit Benin (West-Afrika).
Sidoine is geboren op 27 februari 2011, zoon van taxichauffeur Loise en verkoopster Challa.

Beide ouders moeten vreselijk hard werken (werkdagen van 13 uur) om genoeg inkomen te vergaren. Moeder Challa was vroeger weefster, maar verkoopt tegenwoordig benzine aan de weg. Ondanks alles verdienen beide ouders niet genoeg om rond te komen.

 

Hieronder volgen updates, fotos en tekeningen van Sidoine.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Update 2021:

Ons sponsorkind Sidoine bedankte ons voor zijn verjaardagskaart  van 27 februari, zijn vrienden kwamen naar zijn school en het was een gezellig feestje.

Hoogtepunten van het sponsorprogramma:

Om leiderschap te stimuleren bij de kinderen heeft iedere school een aantal commissies. Eén van de commissies is verantwoordelijk voor een goede hygiëne en schone leeromgeving. Elke dag ruimt een groepje kinderen het afval op in de klas en op het schoolplein. Ook controleren ze of er genoeg water is om de handen te wassen. Twee keer per maand controleren de kinderen of alle schooluniformen schoon zijn en of de schoolkantine voldoet aan de hygiëneregels.

Moeders in actie

327 moeders kwamen in actie om geld te verdienen. Ze maakten en verkochten onder andere kaas, donuts en meelpap. Ook verleenden ze diensten als tuinieren, haar knippen, naaien en weven. Met de opbrengst kunnen ze hun gezin onderhouden en de leefomstandigheden verbeteren.

's Avonds hielpen de ouders bij het thuisonderwijs. 236 studiegroepen van ongeveer 15 kinderen kwamen dagelijks van 19.00-21.00 uur bij elkaar om te leren. DEDRAS heeft lampen op zonne-energie uitgedeeld, waardoor de kinderen ook in het donker hun lesboeken goed kunnen lezen.

Hoe ziet de weekopening en -sluiting in Benin eruit?

Elke maandagmorgen vindt een speciale ceremonie plaats: The Rise of Colors. Om 7.45 uur staan de kinderen in strakke rijen op het schoolplein. Twee jongens en een meisje worden uitgekozen om de vlag te hijsen. Daarna zingt één van de jongens het volkslied van Benin, genaamd 'New Dawn'.

Elke week moeten de kinderen ook een Bijbelvers leren. Het vers van de vorige week wordt nog eenmaal uitgesproken en daarna wordt het nieuwe Bijbelvers gelezen door twee kinderen uit elke klas. De schooldirecteur sluit de ceremonie af, waarna alle kinderen naar hun klas marcheren! Op vrijdag om 16.45 uur vindt het neerhalen van de vlag plaats. De vlag wordt binnengehaald en de week wordt afgesloten met gebed.

Sidoine 2021:


Sidoine 2020:


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Update november 2019.

 

Sidoine zit inmiddels in klas 4, waar hij im vergelijking met vorig jaar vooruit is gegaan op Engels en schrijfvaardigheid met 2 punten en 7 punten op opvoedingsleer. Sidoine luistert graag naar de bijbelverhalem over David en Goliath. Zijn favoriete kleur is zwart en favoriete sport is handbal.

Om de school financieel onafhankelijk te maken is er voor de verkoop van groenten en fruit uit eigen moestuin gekozen. Hiermee verdient de school extra geld om het onderwijs verder te verbeteren. Vanuit de sionsgemeente is er een kaart met het kerstverhaal uit Lukas 2 onderweg naar Sidoine.

 

 

Juni 2019 brief 1 Sidoine :                                                                                                                  

(Beste sponsor, tijdens het droogte seizoen hier is het echt te warm. Mensen kunnen niet meer slapen in huis en slapen daarom buiten in de buitenlucht. De groenten groeien niet meer en het is erg moeilijk om water te vinden. Over de voetbal Afrika cup gesproken, Benin heeft gewonnen van Togo, de wedstrijd was prachtig en het is fijn dat Benin won! Die dag was er plezier in onze harten, ik zou willen dat mijn land de beker mee terug brengt!

     Brief 2 van Sidoine: